vineri, 27 februarie 2009

Suparata tare-s eu...

A plecat taty de acasa pentru cateva zile si a si venit ploaia, zapada...asa toate deodata. Tare-s suparata, mai ales ca zice ca acolo unde e el, la IASI (ce-o fi aia?) e soare, cald si bine. SA-I FIE RUSINE! Nu putea sa ma ia si pe mine? Ce daca a mers cu colegii, aveam si eu un locsor cu ei. Parca nu stiu el cat are el de luku.

luni, 23 februarie 2009

O zi de munca

Eu imi incep "programul de lucru" foarte de dimineata. Cateodata chiar de la ora 6 si jumatate cand se trezesc parintii din dotare. Ii acompaniez cu strigatele de lupta "mamyyyyyyy" si "tatyyyyyyyyy". Asta deoarece de cand nu v-am mai scris, am invatat sa-i strig corect. M-am maturizat adica.
Daca nu prind momentul in care se trezesc ei, ii fac lu' Makaba parul cret cu aceleasi strigate venite din strafundurile glasului meu de copil: "maaaaaaaaaamyyyyyyyyyyyyyyyyyy" si/sau "taaaaaaaaaaaaaatyyyyyyyyyyyyyy". Makaba are prostul obicei sa-mi spuna ca ei au plecat la lucru, dar nu o cred din simplul motiv ca ii aud cum sa fatzaie pe hol si mai ales ca aud cand porneste taty masina. Sa nu ma creada proasta! CLAR?!?
Urmatoarea activitate din program e gimnastica. Pe care o face bubutzitzi (asta e noul nume a lu' bubu). Recent i-am testat limitele rezistentei. Se tine bine, sa stiti! Dupa o tura zdravana de deszapezire, l-am luat si eu la alergat si nu dadea semne de oboseala...
Pe la ora 14:00 (plus/minus o ora, dar mai mult plus) ma duc cei doi gardieni ai mei de peste zi la nany. Da' io nu prea vreau, drept consecinta o iau la bataie si pe makaba. Daca tot am invatat sa dau cu picioarele....
Ma trezesc dupa vreo 3 ore...SURPRIIIIIIIZAAAAAAAAAAAA!!! Mamy e langa mine! Taty nu-i intotdeauna... da' vine el si-l iau de gat! Adica ma atarn de gatul lui si ma fac ca-i dau un pusi. Intelege el ce vreau.
Pe la ora zece seara, urmez drumul binecunoscut spre pat. Buitzitzi (asta fiind fosta Buii) imi face baitza de seara, atunci cand apa nu e rece sau murdara, dupa care o trimit elegant la Bubutzitzi si-i zic frumos "tay-tay" si sa stinga becul la iesire. Bineinteles ca nu vreau sa dorm, si de aia ma uit la televizor implorand-o pe mamy sa dea drumul la Mimimac (stiti voi, ala cu desene). Ea ma minte ca Mimimac doarme, asa ca ma consolez cu un episod din CSI New York. Pana acum nu am prins nici un sfarsit de episod, dar cred am prins toate inceputurile. Se mai intampla ca mamy sa adoarma imediat ce pune capul jos (exagerez, in 5 minute doar), iar taty pune pe Descovery, unde mai vad si eu cum se face o motocicleta si alte chestii practice...
Hopa! Iar e dimineata! Maaaaaaaaaaaaamyyyyyyyyyyyyyy!

vineri, 6 februarie 2009

Un an nou asa cum vi-l doriti!

Va surprinde urarea mea in plina luna februarie? Nu-i nimic, asa si trebuie! Nu stiati ca se spune "Cristos s-a nascut!" pana la Paste si "Cristos a inviat!" de la Paste pana la Craciun? Ei bine, eu stiu! Mi-a spus taty. Asa ca va rog sa va conformati, nu de alta dar am inteles ca pe timpul crizelor oamenii devin deprimati, iar urarile de bine nu fac decat ... bine.