luni, 27 februarie 2012

Oradea mea cea verde!

Am văzut că este un concurs în desfăşurare pentru acordarea titlului de Capitală Verde a României. Ce ar putea însemna câştigarea titlului de către Oradea? Proiecte "verzi" desfăşurate cu prioritate şi cu susţinerea Ministerului Mediului. Şi cum am dovedit spiritul ecologist de nenumărate ori, sprijin şi eu această campanie!
Cât de verde e Oradea? Pentru un copil ca mine este extrem de verde. Suficient de verde încât să nu ştiu numele tuturor parcurilor în care mă joc. Aşa am ajuns cu mamy, taty şi bunu' Cornel la un fel de cod al nostru:
- Parcul Ghioceilor (unde mergem mai ales vara);
- Parcul dreapta (am înţeles că se numeşte Bălcescu);
- Parcul stânga (între grădina Zoologică şi biserica Emanuel);
- Parcul acasă (e chiar lângă casa noastră, pe strada Padişului, iar în toamnă au fost puşi stâlpi de iluminat, aşa că pot sta până se face noapte);
- La Copii (evident e vorba despre parcul copiilor);
- Parcul centru (cred că e cel mai mare parc, la Casa de Cultură);
- Parcul Criş (e pe malul Crişului, unde stau să văd peştişorii mici, aproape de Parcul centru);
- Parcul Criş cu leagăne (e pe celălalt mal al Crişului, e mai sălbatic şi fără betoane, dar cu leagăne);
- Parcul Lotus (acolo am fost de câteva ori vara şi e în spatele magazinului Lotus);
- Parcul cu pomi mari (bunu' Nicu a copilărit acolo, iar el spune că se cheamă Parcul Muncitorilor, deşi pe taty l-am auzit că-i spune Parcul Brătianu).
În mod sigur am uitat câteva, pentru că nu pot nici măcar EU să mă joc în toate parcurile pe care le avem în oraş! Îmi cer scuze pentru scăparea asta, dar poate alţi copii pot spune şi ei prin ce parcuri se joacă.

Niciun comentariu: